Stem en lichaamstaal: leer krachtig communiceren

Van Der Valk Brussels Airport

1-daagse interactieve training

Hoe herken je signalen en leugens?

Is het goed en snel inschatten van anderen voor u van belang en wil u meer inzicht krijgen in de dynamiek tussen mensen en hun communicatiestrategieën? Dan geeft deze training u tegelijkertijd inzicht en een praktische aanpak. U krijgt een nieuwe kijk op anderen en uzelf.

NON-VERBALE COMMUNICATIE IS EEN BREED BEGRIP.

Het gaat om zaken als houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, spreektempo, ademhaling, stemgebruik, oogcontact. De optelsom van deze elementen bepaalt voor het grootste deel de boodschap voor de ontvanger van de communicatie. In sommige situaties zelfs meer dan 90%. Het levert dus veel op om die non-verbale boodschap te kunnen lezen.

Van sommige onderdelen van non-verbale communicatie zijn mensen zich (deels) bewust. U kunt zich realiseren wat voor houding u aanneemt (zitten, staan, achterover zitten, armen op tafel e.d.) en of u de ander aankijkt of niet. Maar als de interactiesituatie spannender of intensiever wordt, lukt dat al veel minder.

Onderzoek toont aan dat de talrijke, snelle en subtiele microbewegingen in het gezicht echter nagenoeg geheel onbewust zijn. Onbewust betekent ook niet beïnvloedbaar en dat maakt die microbewegingen zo interessant. Want deze zijn een betrouwbare bron van informatie. Microbewegingen op het gezicht mogen we niet verwarren met de micro expressies die gelinkt zijn met situationele emoties.  INSA-microbewegingen zijn gelinkt met persoonlijkheid en iemands communicatiestrategieën in interactiesituaties.

Met deze training in de innovatieve en op actueel wetenschappelijk onderzoek gefundeerde INSA-methode gaan we aan de slag met die microbewegingen.  Na deze kennismaking bent u al in staat om al snel in een gesprek meer doelgericht in te spelen op uw gesprekspartner(s). U zult ervaren dat u minder geneigd bent te oordelen over anderen. Als bonus krijgt u van uw medecursisten informatie over uw non-verbale impact aan tafel.

DOWNLOAD PDF
NU INSCHRIJVEN
workshop opleiding infotopics

PRAKTISCHE INFO

Inschrijvingsbedrag pp

590,00€ (excl 21% BTW)
30 of 40% subsidie via kmo-portefeuille (Registratienr DV.O105311)

Datum

16 april 2019

Locatie

Van Der Valk hotel Brussels Airport
Culliganlaan 4
1831 Machelen

route

Docenten

Dana Ketels

Extra info

  • Met aanwezigheidsattest in het kader van de permanente vorming
  • Aanvang 9u, einde 17u
  • Lunch: 12u30-13u30

Tijdens deze dag leert u repeterende microbewegingen in het gezicht waar te nemen en wordt het theoretisch kader neergezet, zodat u inzicht krijgt in de betekenis van die microbewegingen en met die patronen samenhangende strategietypen en hun kwaliteiten en valkuilen. Uw eigen non-verbale communicatie komt ook aan de orde. U leert in grote lijnen wat uw non-verbale impact is door middel van oefeningen met uw medecursisten.   Verder krijgt u praktische inzichten in het functioneren van de strategietypen in organisatie of team.

Bijkomend
Deelnemers krijgen na deze opleiding
online toegang tot een online presentatie over non-verbale strategie analyse als naslagwerk

Deze training is wetenschappelijk onderbouwd en valt terug op studies en talrijke onderzoeken in samenwerking met prof. Dr. Agneta Fischer, hoogleraar Emoties en affectieve processen en voorzitter van de afdeling Psychologie.

Voor de training vragen we aan de deelnemers een online vragenlijst in te vullen zodat we de leerdoelen van de deelnemers vooraf in kaart brengen.  Na de training krijgt je toegang tot een online presentatie over de basis van de non-verbale strategie analyse.   Optioneel is het nadien mogelijk om je eigen non-verbale strategie scan met persoonlijk profiel bij te reserveren aan de hand van video-analyse.

Programma

9u – 17u / Lunch 12u30 – 13u30

VOOR DE TRAINING

Doe de non-verbale strategie test en meet uw kennis over deze methode.

Voor de training vragen we aan de deelnemers ook een online vragenlijst in te vullen zodat we de leerdoelen van de deelnemers vooraf kaart brengen.

TRAINING

Tijdens deze dag leert u repeterende microbewegingen in het gezicht waar te nemen en wordt het theoretisch kader neergezet, zodat u inzicht krijgt in de betekenis van die microbewegingen en met die patronen samenhangende strategietypen en hun kwaliteiten en valkuilen. Uw eigen non-verbale communicatie komt ook aan de orde. U leert in grote lijnen wat uw non-verbale impact is door middel van oefeningen met uw medecursisten.

Verder krijgt u praktische inzichten in het functioneren van de strategietypen in organisatie of team.

  • De basis van de non-verbale strategie analyse gebaseerd op de INSA-methode
  • De betekenis van non-verbale microbewegingen in het gezicht
  • De basis van het kijken naar de microbewegingen van je gesprekspartners aan de hand van de INSA-methode, doordat je met medecursisten oefent
  • Je krijgt door de praktijk meer inzicht in je eigen non-verbale repertoire en de effecten ervan op je gesprekspartners
  • Je krijgt ook inzicht in de manier waarop je onbewust beïnvloed wordt door anderen.

NA DE TRAINING

Na de training krijgt je toegang tot een online presentatie over de basis van de non-verbale strategie analyse.

OPTIONEEL:

Nadien is het  mogelijk om je eigen non-verbale strategie scan met persoonlijk profiel bij te reserveren aan de hand van video-analyse.

DOEL VAN DE TRAINING:

De deelnemers bewust maken van de impact van microbewegingen op interacties om zo de effectiviteit van de communicatie te vergroten. Inzicht geven in de dynamieken tussen mensen en onbewuste communicatiestrategieën. 

VOOR WIE?
De training is geschikt voor bijvoorbeeld mediators, onderhandelaars, leiders, HR-managers, coaches, projectmanagers, politie en justitie medewerkers en andere professionals, die hun effectiviteit in de omgang met anderen willen versterken.

Docenten

Deze opleiding wordt gegeven door Dana Ketels, oprichter van Strategic Face Profilers en directeur bij het Centrum voor Lichaamstaal, de meest erkende referentie voor Lichaamstaal in België. Dana behaalde haar master in de non-verbale strategie analyse aan het expertisecentrum INSA in Rotterdam.  De missie van Dana is zowel individuen als organisaties kennis te laten maken met de impact van non-verbale communicatie op hun persoonlijk- en professioneel leven en effectieve communicatie bevorderen.  Regelmatig zie je haar lichaamstaal analyses verschijnen in de media.

 

NU INSCHRIJVEN